Benvinguts al nou web del SAL
Presentam el nou lloc web del Servei d'Assessorament Lingüístic del CIM, on podreu trobar continguts relacionats amb l'ús i el foment de la llengua catalana en l'àmbit de l'illa de Menorca.
Cambiar idioma al castella Cambiar idioma al catala Menu
Aquest títol atorgat a la nostra illa s'ha d'escriure sense l'article femení abans del substantiu biosfera i en minúscules.

Reserva de biosfera (i no: Reserva de la Biosfera)

El 8 d'octubre de 1993 l'illa de Menorca va ser declarada per la UNESCO reserva de biosfera, que són llocs del planeta on s'experimenta el concepte de desenvolupament sostenible.

La forma correcta d'aquest títol atorgat a la nostra illa s'ha d'escriure sense l'article "la"; és a dir, reserva de biosfera, ja que no és que Menorca sigui una reserva dins la biosfera, entesa com un territori reservat, sinó que es tracta d'un espai natural, reduït i de gran interès científic que es protegeix per tal de preservar una part de la biosfera, formada en aquest cas pel conjunt d'ecosistemes naturals que conté.

Una altra cosa que hem de tenir en compte és que l'hem d'escriure en minúscules, perquè és la designació genèrica d'un títol oficial que atorga una categoria determinada a un territori concret; igual que quan ens referim a un bé d'interès cultural, a una àrea natural d'especial interès, etc. Només anirà en majúscula inicial quan formi part del nom d'un organisme o una entitat. Per ex.: Oficina de la Reserva de Biosfera o Comissió Insular per la Reserva de Biosfera.


 
 
© Servei d’Assessorament Lingüístic - Departament de Presidència
Consell Insular de Menorca