Benvinguts al nou web del SAL
Presentam el nou lloc web del Servei d'Assessorament Lingüístic del CIM, on podreu trobar continguts relacionats amb l'ús i el foment de la llengua catalana en l'àmbit de l'illa de Menorca.
Cambiar idioma al castella Cambiar idioma al catala Menu
Nol podem utilitzar el verb contemplar en el sentit que una llei inclou o preveu determinats aspectes, i són precisament aquests dos darrers verbs, al costat d’altres com recollir, etc. els que cal emprar per expressar aquest sentit.

Preveure, incloure, recollir (i no: contemplar)

En català, el verb contemplar només té el sentit de ‘mirar atentament’ o ‘donar tots els gustos’. Per això no el podem utilitzar en el sentit que una llei inclou o preveu determinats aspectes, i són precisament aquests dos darrers verbs, al costat d’altres com recollir, etc. els que cal emprar per expressar aquest sentit. Per ex.:

La Llei de normalització lingüística, en l’article 4, recull que els poders públics han d’adoptar les mesures necessàries per a fer efectius la promoció, el coneixement i l’ús normal de la llengua catalana. ( i no: La Llei de normalització lingüística, en l’article 4, contempla...).


 
 
© Servei d’Assessorament Lingüístic - Departament de Presidència
Consell Insular de Menorca