Benvinguts al nou web del SAL
Presentam el nou lloc web del Servei d'Assessorament Lingüístic del CIM, on podreu trobar continguts relacionats amb l'ús i el foment de la llengua catalana en l'àmbit de l'illa de Menorca.
Cambiar idioma al castella Cambiar idioma al catala Menu
L'article dels topònims ha d’anar en minúscula i es comporta com qualsevol altre article a l’efecte de contracció amb preposicions i d’apostrofació.

es Mercadal (i no Es Mercadal), etc.

Molts noms de lloc duen article, per exemple: es Mercadal, es Castell, es Migjorn Gran, etc. Aquest article ha d’anar en minúscula i es comporta com qualsevol altre article a l’efecte de contracció amb preposicions i d’apostrofació. Així: Som des Mercadal, Vaig as Castell, Faig feina a s’Arenal (i no: d’es Mercadal, a Es Castell...).

D’altra banda, convé afegir que, en general, l’article dels topònims pot ser indistintament l’anomenat salat (es, sa, es, ses) o l’anomenat literari o estàndard (el, la, els, les). És a dir, tant podem escriure es Mercadal com el Mercadal. No obstant això, mantenen la forma única amb article literari els topònims en què per tradició s’ha emprat aquest article: el Pilar, la Vall, la Mola...


 
 
© Servei d’Assessorament Lingüístic - Departament de Presidència
Consell Insular de Menorca