Benvinguts al nou web del SAL
Presentam el nou lloc web del Servei d'Assessorament Lingüístic del CIM, on podreu trobar continguts relacionats amb l'ús i el foment de la llengua catalana en l'àmbit de l'illa de Menorca.
Cambiar idioma al castella Cambiar idioma al catala Menu

Campanyes

 

Estovalles amb "Paraules nostres" 
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, a través del seu Servei d'Assessorament Lingüístic, reparteix aquest estiu entre bars i restaurants estovalles individuals d'un sol ús per donar a conèixer la nostra llengua entre residents i visitants.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que ha tingut gran acceptació entre establiments i clients i que el SAL ha batiat amb el nom de «Paraules nostres», és implicar el sector de la restauració i dels consumidors en el foment i la salvaguarda de la llengua catalana.

Concretament, mitjançant la divulgació d'una petita mostra del lèxic més característic de Menorca volem contribuir a mantenir vives aquestes paraules en la parla habitual dels menorquins i donar-les a conèixer als catalanoparlants d'altres varietats dialectals i als parlants d'altres llengües.

Vegeu aquí el reportatge que en va fer IB3 Televisió.
 

Taula de paraules:


Entre tots al Consell Insular de Menorca hem format el logo de la Menorca Talaiòtica amb les nostres paraules preferides en català: per la sonoritat, pel significat, per la genuïnitat...


Vam vincular aquesta acció a la Menorca Talaiòtica perquè la candidatura és cultura i patrimoni, com la nostra llengua. Va ser així com vam convidar el personal de institució a agafar una targeta, escriure-hi la paraula que més els agradés en català i aferrar-la a la taula. Ens pocs dies hem aixecat una magnífica taula de paraules. Podeu consultar-ne la llista aquí.

Enllaç a l'àlbum de fotos complet: https://photos.app.goo.gl/43NV9p5kvjfjWhMXA
 "Històries del català" 

El Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments de l'illa participen en aquesta campanya de foment de l'ús del català entre la població nouvinguda, creada pel Consell Insular de Formentera i que ha rebut l'impuls de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears per estendre-la a les altres illes.

Podeu veure totes les "Històries del català" a http://www.historiesdelcatala.cat./


Reconversió del programa “Integra’m”

Per tal de reforçar el programa de voluntariat lingüístic a Menorca i aconseguir que de cada vegada hi hagi més participació, el Consell Insular de Menorca ha reconvertit el seu programa “Integra’m”, que ha desplegat entre els anys 2005 i 2009, i ha signat un acord amb Paraula. Centre de Serveis Lingüístics de les Illes Balears pel qual aquesta associació es fa càrrec, a partir del mes de setembre, de tot el programa de voluntariat lingüístic a Menorca, com ho feia ja a les altres illes per acord amb la Direcció General de Política Lingüística.

Així, el programa passa a dir-se “Amb tu, en català” i l’associació Paraula serà a partir d’ara l’encarregada de desplegar-lo a la nostra illa a través del seu coordinador i dinamitzador Biel Pons.

Les dades de contacte per inscriure’s al programa o per demanar més informació són les següents:

Biel Pons
Paraula. Centre de Serveis Lingüístics
C/ de Miquel de Verí, 36 – 07703 Maó
Tel. 650 590 588
voluntariatmenorca@paraula.cat
http://www.paraula.cat/ambtu
 


 
 
© Servei d’Assessorament Lingüístic - Departament de Presidència
Consell Insular de Menorca