Benvinguts al nou web del SAL
Presentam el nou lloc web del Servei d'Assessorament Lingüístic del CIM, on podreu trobar continguts relacionats amb l'ús i el foment de la llengua catalana en l'àmbit de l'illa de Menorca.
Cambiar idioma al castella Cambiar idioma al catala Menu

Premis

El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca convoca diferents premis dins el seu àmbit d'actuació. En aquest apartat podeu consultar les convocatòries actuals.
 

XVIII Premi Josep Vivó de Glosa Escrita

El CIM ha convocat, un any més, el Premi Josep Vivó de Glosa Escrita. El premi té una dotació de 1.000 euros i el termini per presentar-s'hi acaba el 18 de desembre de 2020.
Trobareu les bases completes al web del CIM, en aquest enllaç

XVII Premi Josep Vivó de glosa escrita

El Consell Insular de Menorca ha convocat el XVII Premi Josep Vivó de glosa escrita.
La finalitat d'aquest premi és promoure el coneixement de la glosa entre la població menorquina, fomentar el conreu d'aquest gènere literari i propiciar l'aparició de nous glosadors i glosadores.
El premi està dotat amb 1.000 euros i el termini per presentar obres acaba el 12 de desembre.Tota la informació i la documentació necessària per presentar-se al premi és aquí.
 

XVI Premi Josep Vivó de glosa escritaEl BOIB núm. 112 d'11 de setembre de 2018 pubica les bases del XVI Premi Josep Vivó de glosa escrita, que convoca el Consell Insular de Menorca, amb l'objectiu d'estimular la creació literària en la modalitat de la glosa escrita, gènere propi de la cultura popular de Menorca.
La finalitat d’aquest premi és promoure el coneixement de la glosa entre la població menorquina, tant l’adulta com la que es troba en edat escolar, alhora que fomentar el conreu d’aquest gènere literari i l’aparició de nous glosadors i glosadores.

Trobareu tota la informació i la documentació necessària per fer el tràmit aquí.
 


XIV Premi Francesc de Borja Moll de Contes i Rondalles

El Butlletí Oficial de les Illes Balears de 28 de gener de 2016 ha publicat la convocatòria del XIV Premi Francesc de Borja Moll de contes i rondalles, així com les bases per les quals es regeix.

Aquest premi, convocat pel Departament de Presidència del Consell Insular de Menorca i que enguany arriba a la seva catorzena edició, és un certamen escolar que té el doble objectiu de fomentar el coneixement de la cultura popular i la creativitat literària entre l'alumnat d'educació secundària obligatòria i de batxillerat dels centres d'ensenyament de l'illa.

El termini de presentació d'obres a concurs acaba el 31 de març de 2016 i s'estableixen dues categories: per a estudiants de secundària obligatòria i per a estudiants de batxillerat, amb dos primers premis dins cada categoria.

Les bases i la documentació necessària per participar-hi es poden recollir al Servei d'Atenció Ciutadana del Consell Insular o en el web www.cime.es.


XIII Premi Josep Vivó de glosa escrita

El CIM ha convocat el XIII Premi Josep Vivó de glosa escrita.

Resum

Bases


XIII Premi Francesc de Borja Moll de Contes i Rondalles

El Consell Insular de Menorca ha convocat una nova edició del Premi Francesc de Borja Moll de Contes i Rondalles, adreçat a alumnes de secundària de Menorca.

Les obres, que s’han de redactar en llengua catalana, han de tenir una extensió màxima de cinc fulls a doble espai i en lletra arial 12, i es poden presentar mecanografiades o en suport digital. 

Els originals es poden presentar al Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca fins al 31 de març de 2015.

Vegeu la publicació de la convocatòria en el BOIB.

Les bases també es poden descarregar en aquest enllaç.II Premi de Narrativa Juvenil Àngel Ruiz i Pablo

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació ha convocat la segona edició del Premi de Narrativa Juvenil del Consell Insular de Menorca, a partir d'enguany dedicat a l'escriptor menorquí Àngel Ruiz i Pablo, ja que el 2015 es commemora el 150è aniversari del seu naixement. 

L’objectiu del premi és estimular la creació literària en llengua catalana entre els joves, així com ampliar l'oferta de literatura juvenil feta a Menorca a fi de fomentar l'hàbit de la lectura entre la joventut.

Poden participar en aquest premi tots els joves de Menorca que cursin estudis de batxillerat o cicles formatius de grau mitjà a l’illa. El jove escriptor guardonat obtindrà un premi en metàl·lic de 500 euros.

Les obres que es presentin al premi han d’estar escrites en català i han de tenir una extensió d’entre 12 i 25 pàgines. El tema és lliure i el termini de presentació de les obres acaba el 16 de març de 2015.

La resolució del jurat que valorarà les obres presentades es farà pública en el marc dels actes que el Consell Insular de Menorca organitzi amb motiu del Dia del Llibre de 2015.

Les bases, l’imprès de sol·licitud i els annexos que han de presentar les persones interessades es poden recollir a les seus del Consell Insular de Menorca de Maó i Ciutadella, així com al web www.cime.es.

També us podeu descarregar les bases aquí.

Tríptic informatiu.

Article de la revista Àmbit, del Departament de Cultura, Patrimoni i Educació.

 XII Premi Josep Vivó de glosa escrita


El divendres 31 de gener de 2014 va tenir lloc, a la Casa de Cultura de Ciutadella, l’acte de lliurament del XII Premi Josep Vivó de glosa escrita, que convoca el Consell Insular de Menorca, acte que va acabar amb una sessió de glosat a càrrec dels glosadors de Soca de Mots Moisès Coll, Miquel Truyol i Esteve Barceló es Verderol, acompanyats del sonador Nito Ferrer.

Les gloses guanyadores d’aquesta dotzena edició del premi van ser:
- Modalitat general: Ni tot salat, ni massa fat, de Bep Joan Casasnovas Mascaró. Vegeu-ne un fragment.
- Modalitat escolar de primària: Cançonetes, dels grups de 3r a 6è del Col·legi Públic Tramuntana
- Modalitat escolar de secundària: Una illa enamorada, de Tamara Calderón Portella, alumna de 3r d’ESO de l’IES Josep M. Quadrado

El Consell Insular promou la publicació de les gloses guanyadores de les diferents edicions del Premi Josep Vivó en un llibret que recull diferents convocatòries.
 


El CIM ha convocat el I Premi de Narrativa Juvenil


El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca ha creat el Premi de Narrativa Juvenil amb l’objectiu d’estimular la creació literària en llengua catalana entre els joves, així com ampliar l'oferta de literatura juvenil feta a Menorca a fi de fomentar l'hàbit de la lectura entre la joventut.

La finalitat d’aquest premi és oferir als joves de Menorca aficionats a l'escriptura la possibilitat de veure reconeguda i publicada la seva obra i, per tant, promoure l'aparició de nous valors en la literatura menorquina.

Poden participar en aquest premi tots els joves de Menorca que cursin estudis de batxillerat o cicles formatius de grau mitjà a l’illa. El jove escriptor guardonat obtindrà un premi en metàl·lic de 500 euros i tindrà la satisfacció de veure publicada la seva obra.

Les obres que es presentin al premi han d’estar escrites en català i han de tenir una extensió d’entre 25 i 75 pàgines. El tema és lliure i el termini de presentació de les obres acaba el 15 de març de 2014.

La resolució del jurat que valorarà les obres presentades es farà pública en el marc dels actes que el Consell Insular de Menorca organitzi amb motiu del Dia del Llibre de 2014. 

Feis clic aquí per descarregar les bases, l'imprès de sol·licitud i els annexos.
Clicau aquí per descarregar el tríptic.El CIM convoca el XII Premi Francesc de Borja Moll de Creació de Contes i Rondalles, 2014

 

El Consell Insular de Menorca ha convocat el XII Premi Francesc de Borja Moll de Contes i Rondalles, corresponent a l’edició de 2014, premis que cada any convoca el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació per promoure la creativitat i la rondallística entre els estudiants de secundària de Menorca.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació editarà un opuscle amb els contes guanyadors i finalistes. L’edició es presentarà durant la Fira del Llibre en Català que organitza el mateix departament.
 
Descarregau-vos les bases del premi aquí.
Decarregau-vos el díptic del premi aquí.

Guanyadors i finalistes d'aquesta edició

Guanyadors:
La gavina daurada (Erick Rodríguez García, 1r premi)
L'illa del nou món (Roser Aguilera Bagur, 2n premi)

Finalistes:
Un dia normal... o no (David Anglada Rotger)
El llibre verd fosc (Miren Arguimbau Melià)
El llaüt blau (Maitane Íñiguez Subirós)
Llegenda de l'escala del Rei (Pere Ferrer Coll)

Vegeu la notícia del lliurament de premis al Diari Menorca.
Foto dels premiats.

Edicions anteriors


Podeu consultar els guanyadors i finalistes de les edicions anteriors del Premi Francesc de Borja Moll de Contes i Rondalles aquí. 


 
 
© Servei d’Assessorament Lingüístic - Departament de Presidència
Consell Insular de Menorca